"Double standard"..

.. που στα αγγλοσαξονικά σημαίνει "διπλό κριτήριο". Η αντίστοιχη λέξη που χρησιμοποιούν εδώ οι Γερμανοί είναι το "Doppelmoral" που μπορεί να ερμηνευθεί στα ελληνικά ως "διπλή ηθική".

Δηλαδή άλλα μέτρα και σταθμά για τους μεν (πχ τους άλλους) και άλλα για τους δε (π.χ. την καμπούρα μας)
Σε μας επιτρέπονται τα πάντα, ενώ στους άλλους τίποτα.

Θα μπορούσα να βρω κι άλλους τίτλους γι'αυτήν ανάρτηση εμπνευσμένη από τους "DX Cops" πχ, οι οποίοι στο όνομα της τάξης, κάνουν τελικά πολύ μεγαλύτερη ζημιά από τους αδαείς συναδέλφους μας σε ένα pileup. Τόσο στους chasers, όσο και στον DX σταθμό.

Με έκπληξη λοιπόν, έμαθα πρόσφατα πως ο ήρωας της σημερινής μας ιστορίας -ας τον ονομάσουμε με ένα τυχαίο όνομα, πχ "Δημητράκης"- προσέθεσε ένα ακόμη προσόν στο εντυπωσιακό CV του, αυτό του "ραδιομπάτσου", αναζητώντας αγωνιωδώς να μάθει εάν SW συνάδελφοι εκπέμπουν στο φάσμα των βραχέων, επικοινωνώντας μέχρι και με προέδρους συλλόγων (!!) προκειμένου να τους "ενημερώσει" (όπου "ενημερώσει" βάλε "καρφώσει") για το "ποιόν" ορισμένων μελών που δεν είναι νομιμόφρονες.

Θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς, "μα γιατί, δίκιο δεν έχει ? Πως μπορεί να βγαίνει ένας SW στα HF ? Ό,τι μας καπνίσει θα κάνουμε ?"
Φυσικά και δεν θα κάνουμε ό,τι μας καπνίσει, γι'αυτό και ακριβώς κάνω αυτήν την ανάρτηση.

Εάν λοιπόν, ο Δημητράκης δεν ήταν σεσημασμένος QRM'er των βραχέων -δύο περιπτώσεις ενδεικτικά: όπου έκανε QRM στον Z30U, μόνο και μόνο επειδή ήταν Z3 ο άνθρωπος, καθώς και σε SV2 συνάδελφο που του έστελνε χυδαιολογίες (πχ "PIPA" και άλλα ωραία συναφή) από αέρος όσο ο SV2 έτρεχε κόντεστ, πάλι σε CW mode, μην με ρωτήσετε γιατί, δεν ξέρω- πολύ πιθανά να τον υποστήριζα κιόλας, αλλά είμαι λίγο ευαίσθητη να το πω, λίγο περίεργη να το πω, με θέματα deliberate QRM, τα οποία τιμωρούνται τόσο αυστηρά (κι όχι τυχαία) μέχρι και με ανάκληση άδειας.

Εγώ προσωπικά εάν είχα να καταγγείλω κάτι θα απευθυνόμουν στους καθ'ύλην αρμόδιους, στο ΥΜΕ και στην ΕΕΤΤ. Βέβαια οι Δημητράκηδες επιλέγουν άλλο δρόμο, αυτόν της καρφωτής και της δήθεν νομιμοφροσύνης.

Επί της ουσίας, φυσικά και το να βγει ένας SW στα βραχέα είναι λάθος, ωστόσο είναι πταίσμα μπροστά σε έναν SV ο οποίος έχει προκαλέσει QRM επανειλημμένα σε άλλους συναδέλφους.

Το bottomline και το ηθικό δίδαγμα όλης αυτής της ιστορίας είναι ότι τα δήθεν "καμάρια της ηθικής" ή "τα φαιά φορούντες, περί ηθικής λαλούντες" είναι ΠΑΝΤΟΤΕ οι μεγαλύτεροι μουρντάρηδες. Σαν τους τύπους που ναι μεν θυμούνται να πάνε στο σπίτι τους μόνο για ύπνο, αλλά την κόρη τους δεν την αφήνουν να πάει ούτε μέχρι το περίπτερο.

QRM'er και ραδιομπάτσος λοιπόν ! Θυμήθηκα μια πολύ ωραία ιστορία που είχα διαβάσει κάπου για τον Μπωντλέρ: "με κάνουν να σκέπτομαι την Luise Villedieu, πόρνη των πέντε φράγκων, που, συνοδεύοντάς με μια φορά στο Λούβρο, όπου δεν είχε πάει ποτέ της, άρχισε να κοκκινίζει, να κρύβει το πρόσωπό της, και, τραβώντας με κάθε πέντε λεπτά από το μανίκι, με ρωτούσε μπροστά σε πολλά αθάνατα αγάλματα και πίνακες, πως ήταν δυνατόν να εκθέτει κανείς δημόσια παρόμοιες χυδαιότητες".